Tuesday, March 22, 2011

TEIBITUD PORTREE



6. klass

toonitud aluspaber
digitaalne portreefoto
harilik pliiats
kustukumm
maalriteip

Maalriteibi asemel võib kasutada värvilist teipi või flame´ide tegemiseks kasutatavat pehmet ja kergelt rebitavat teipi.

Digitaalsete portreede saamiseks võta ise kaasa, laena koolist või palu mõnel õpilasel digifotoaparaat tundi kaasa võtta. Tehke heledal taustal portreefotod kõigist õpilastest.


Enne portreefoto printimist muuda portreed mustvalgeks. Võta kontrastsuse ja heletumeduse muutmisega ära võimalikult palju pisidetaile, et jääks alles näo põhijooned.
Prindi pilt. 

Aseta prinditud foto aluspaberile ja pehmemale alusele.
Joonista harilikuga läbi portreepaberi kontuurid ja põhijooned aluspaberile.
Eemalda portreefoto ja pane aluspaberi kõrvale.
Rebi teibist ribakesi ja tükikesi ning kata nendega portree jooned.
Kohad, mida soovid rohkem rõhutada, te mitmekordsed.
Juuste jaoks rebi pikemaid ribasid. Juukseklambri koht jäta natuke vabamaks, teibi klamber ja jäta selle ümber pisut vaba ruumi.

Nina ära teibi suur latakana! Kasuta ainult kontuurjooni. Näidisel on näha, et on võimalik teha ka lõualohku ja kaela kortse ning silmi prillide taga.
Soovi korral võid raami jaoks rebida ribad ja keerata ümber serva paberi teisele poolele. Vajuta kõik servad kõvasti kinni.
Kirjuta alla paremale nurka oma nimetähed.

Tööd võib ka teha ilma digipilti muutmata – sel juhul tuleta õpilastele meelde, et väikesi detaile pole võimalik teibiga edasi anda. Kandke aluspaberile ainult kontuurid.




Tööõpetus

Sotsiaalne pädevus

Tehnoloogia ja innovatsioon

No comments: